Першу таку організацію у Львові створив Ростислав Косюра – українець, який 23 роки жив в Німеччині та Франції.

Читайте також Подружжя покинуло бізнес у Луцьку, аби створити овечу ферму: історія надихає

► У 2019 році він повернувся на батьківщину. Пів року працював над концепцією і вивчав досвід найбільшої німецької мережі продовольчих банків Die Tafeln.

► Домовляючись з мережами магазинів та міською владою про співпрацю, вже у вересні 2019 року Косюра запустив цей проєкт у своєму рідному Львові.

Як працює "Тарілка"

Волонтери "Тарілки" збирають продукти з магазинів-партнерів та передають благодійникам. У Львові вони готують приміщення для продовольчого банку, що стане магазином без каси.

Туди зможуть прийти за продуктами ті, хто їх потребує, і ті, хто хоче ними поділитися. Глобальна місія "Тарілки" – поширення культури продовольчих банків у всіх регіонах України.

Зауважимо, що нещодавно до них звернулася організація, яка годує малозабезпечених людей у Києві й хоче мати "Тарілку" як інструмент залучення додаткової їжі.

Більше про продовольчий банк "Тарілка": дивіться у відео Ukraїner