В Україні з'явиться перший рослинний стейк вітчизняного виробництва
Джерело:
БЖБренд Green Go розробив рослинний стейк GreenBeefSteak. Він стане першим таким продуктом українського виробництва.
Стейк постачатимуть у кілька ресторанів по всій Україні. Інші подробиці компанія пообіцяла оприлюднити пізніше.
До теми Nestle створила власний бренд веганського молока
GreenBeefSteak створили, додаючи пшеничний та соєвий білок, буряковий сік, а також веганський ароматизатор смаженого м'яса.
У Green Go пояснили, що у текстурі стейку є натуральна "мармуровість". Саме тому він схожий до стейків тваринного походження.
В компанії підкреслили, що поява таких стейків в Україні – логічне продовження трендів. Там сподіваються на попит серед споживачів.
Чим ще займається компанія
Виробництво рослинного стейка – не єдині плани Green Go. Там також працюють над створенням альтернативних рибних продуктів, котлет для бургерів та фаршу.
Зверніть увагу! Вже найближчим часом компанія має намір продавати рослинні мітболи (кульки з м'ясного фаршу) та тофу власного виробництва.Інші веганські продукти в Україні
- Восени 2020 року в Україні розпочали виробництво власного штучного м'яса у вигляді фаршу. Цим зайнявся стартап Eat Me At.
- Згодом кондитерська компанія АВК заявила, що вироблятиме штучне м'ясо під брендом Dreameat. Мовиться про заморожені котлети для бургера.
- У лютому 2021 компанія Nestle оголосила, що продаватиме в Україні рослинні продукти Garden Gourmet. У торгових мережах вони можуть з'явитися ще до кінця року.