Мексиканці роблять ложки, виделки та соломинки з кісточок авокадо: фото, відео
Джерело:
Business InsiderМексиканська компанія Biofase перетворює залишки кісточок авокадо на матеріал, який розкладається біологічно. З нього виготовляють столові прибори та соломинки для напоїв.
Представники компанії стверджують, що їхня продукція з біопластику має менший вуглецевий слід, ніж будь-який інший такий же матеріал – навіть папір.
Варте уваги У всіх ресторанах McDonald's в Україні сортуватимуть відходи: коли
За інформацією Mexico Daily News, для виготовлення біорозкладного посуду у день на виробництві Biofase перероблюють до 15 тонн кісточок авокадо.
Цікаво! У 2020 році американці, наприклад, з'їли понад 6 мільярдів авокадо, залишивши після себе тонни неїстівних кісточок, які перетворилися в харчові відходи.Варто також зауважити, що Мексика є найбільшим у світі виробником авокадо. Частка цієї країни у світовій торгівлі рослиною сягає аж 45%.
Як виготовляють біопластик з кісточок авокадо: дивіться відео Business Insider
На офіційному сайті Biofase підкреслюють, що посуд компанії – повністю біорозкладний. Цей процес у середньому триває 240 днів. Водночас традиційний пластик розкладається до 100 років.
Що відомо про компанію Biofase
- Її у 2013 році заснував мексиканський інженер-біохімік Скотт Мунгія.
- Чоловік вивчав властивості манго й авокадо, аби отримати з них біополімер.
Екологічні вироби з кісточок авокадо / Фото Biofase
- Після успішних випробувань дослідник запатентував процес.
- Тоді ж створив компанію та відкрив завод з виробництва сировини у Морелії, в штаті Мічоакан.
- Основним джерелом доходу у цьому регіоні, зокрема, є саме вирощування авокадо.