Ресторан Cala відкрився у Парижі у 2019 році. У розпал пандемії (жовтень 2020 року) заклад розпочав доставляти страви за допомогою Deliveroo і UberEats.

Цікаво В Ізраїлі дрон-кур'єр вперше доставив клієнту замовлення з ресторану

Що відомо

Площа кухні у ресторані складає лише 6 квадратних метрів. Встановлений на ній робот дозволяє готувати 1,2 тисячі страв на годину. Крім того, економія у 60% на оренді дозволяє ресторану купувати продукти найвищої якості. Відтак споживачі отримують страви вищої якості за вигіднішою ціною. До прикладу, вартість пасти становить 8 євро – значно менше, аніж в більшості закладів Франції.

Як робот готує страви у ресторані Cala: відео

Технологія відкриває нові можливості для закладів, які розташовані у віддалених куточках міста через низьку плату за винаймання приміщення. Так, зниження витрат на оренду дозволить їм переїхати в центр.